FIBA Europe amână debutul sezonului cupelor europene la baschet (sursă foto: Pixabay)

Debutul noului sezon al cupelor europene la baschet a fost amânat de conducerea FIBA Europe, transmite Agerpres. Competițiile sunt amânate din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Debutul sezonului de competiții masculine în care urmează să joace și CSM CSU Oradea și CSU Sibiu a fost amânat pentru data de 6 ianuarie 2021.

În ceea ce privește competițiile feminine, Euroliga va organiza o întâlnire cu cluburile naționale, pentru a căuta o soluție ce să permită echipelor să călătorească pentru preliminarii de la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca sezonul să înceapă în luna octombrie, așa cum era programat. În competiție este însrică și echipa ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

De asemenea, debutul EuroCup la feminin a fost amânat pentru luna decembrie, când va avea loc turul preliminar. Sezonul regulat va începe pe 7 ianuarie 2021.

În cazul tuturor celor trei competiții, organizatorii iau în considerare varianta de a juca meciuri pe terenuri neutre, dar deocamdată nu s-au făcut propuneri concrete.