bar, belgia
Bar din Belgia (sursa foto: The Brussels Times via Flickr)

Belgia își va închide barurile și restaurantele pentru o lună, începând de luni, pentru a combate creșterea numărului de cazuri de coronavirus, a declarat vineri premierul Alexander De Croo, într-o conferință de presă, scrie Politico

Măsura va fi evaluată după două săptămâni și posibilitatea de a lua la pachet va rămâne posibilă. Până acum, barurile erau închise doar la Bruxelles.

Se va impune, de asemenea, o limitare a ieșirii afară de la miezul nopții la 5 dimineața, așa cum s-a întâmplat deja în provinciile Brabant Valon și Luxemburg.

În plus, numărul contactelor sociale va deveni mai limitat. Până acum, belgienilor li sa permis să aibă contacte strânse cu până la trei persoane din afara gospodăriei lor. Asta se reduce acum la unul. Între timp, telemunca va fi impusă acolo unde este posibil.

Cu toate acestea, școlile rămân deschise. Educația intră sub responsabilitatea guvernelor regionale, care vor decide dacă vor închide în zilele următoare. Școlile de limbă franceză au prelungit pauza de toamnă până pe 11 noiembrie, pentru a stopa răspândirea virusului.

Noile restricții vin în timp ce Belgia continuă să se lupte cu o rată crescândă de infecții. În țara cu 11 milioane de locuitori, există în medie aproape 5.500 de infecții noi pe zi, în timp ce numărul persoanelor spitalizate și numărul deceselor continuă să crească.

„Răspândirea virusului continuă să se accelereze. Cifrele continuă să crească și uneori chiar să se dubleze „, a spus De Croo, adăugând că „medicii și spitalele noastre sunt sub presiune.”

Într-o declarație separată, Belgia și Olanda au cerut în comun cetățenilor să amâne orice călătorie neesențială între țări – fără a defini călătoriile esențiale. Granița rămâne deschisă, iar cei care călătoresc trebuie să respecte măsurile de precauție în timpul vizitei și după întoarcere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău