Coronavirus, România 7 ianuarie
Bilanț Coronavirus

Numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa s-a dublat în cinci săptămâni și a depășit astfel pragul de 10 milioane de îmbolnăviri, potrivit unui bilanţ Reuters.

În Europa primele 5 milioane de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în aproape nouă luni, în timp ce următoarele 5 milioane de îmbolnăviri au fost raportate în aproximativ o lună.

Analiza Reuters mai arată că în Europa au fost confirmate 1,6 milioane de cazuri noi în ultima săptămână, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate la nivel mondial, cu peste 16.100 de decese, o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă.

Europa de Est are aproape o treime din totalul cazurilor raportate de COVID-19, cel mai mare număr de cazuri, în timp ce Europa de Sud a raportat cel mai mare număr de morţi, aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în Europa. Rusia este cea mai afectată ţară din Europa de Est, cu peste 1,6 milioane de infecţii.

Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Statele Unite singure au peste 9 milioane de cazuri, cu o epidemie care se accelerează rapid

De asemenea, cu peste 269.000 de decese raportate, regiunea reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi de COVID-19 din totalul de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute la nivel global.