Ionel Danca / sursa: captura facebook

Șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă a anuntat ca a fost adoptat un proiect de OUG prin care pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi moniorizați de către medicii de familie.

Măsura are menirea de a reduce presiunea de pe sistemul sanitar, aflat acum în pericolul de a intra în colaps.

Totodată, acesta a declarat că pentru aceste servicii, medicii de familie vor primi 105 lei pentru fiecare pacient. De asemenea, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale.

Guvernul a mai aprobat și suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 570 milioane de lei. Din această suplimentare se asigură fondurile necesare pentru derularea activităţilor prioritare în cadrul programelor naţionale de sănătate. 65 de milioane de lei vor fi utilizaţi de Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia medicamentului Remdesivir.

„Practic, pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Ionel Dancă.