sursa: flickr

Președintele Jair Bolsonaro amenință că va scoate Brazilia din Organizația Mondială a Sănătății, după ce secretarii organizației au amenințat că țările din America Latină nu ar trebui să ridice încă restricțiile, scrie Reuters

Noul bilanț de joi a confirmat că Brazilia a întrecut Italia la numărul de decese cauzate de noul coronavirus. Chiar și în aceste condiții, Bolsonaro a decis să relaxeze deja măsurile împotriva pandemiei de coronavirus.

Într-o discuție de vineri cu jurnaliștii, Bolsonaro a anunțat că va scoate Brazilia din Organizația Mondială a Sănătății, dacă aceștia nu se opresc din a mai fi o „organizație politică partizană”. Luna trecută, și Președintele american Donald Trump a declarat că va lua aceeași măsură, pentru că, spune el, OMS este „marioneta” Chinei.

În total, peste 1.1 milioane de oameni din America Latină au fost infectați cu coronavirus. Chiar dacă Brazilia și Mexic par cele mai afectate, atât Columbia, Peru cât și Bolivia, nu au fost ocolite de noul virus.

Ziarul brazilian Folha de S.Paulo a anunțat că un brazilian moare cu fiecare minut care se scurge.

În aceste condiții, vineri, Ministrul Sănătății din Brazilia a anunțat peste o mie de decese în doar 24 de ore. Același ministru declara cu o zi în urmă că 1.437 de persoane muriseră miercuri, în Brazilia.