Sursă foto: Pixabay

Brazilia a devenit a doua cea mai afectată țară în contextul pandemiei de coronavirus, după Statele Unite ale Americii. Ministrul Sănătății din Brazilia a confirmat vineri faptul că au fost înregistrate 330.890 de cazuri de îmbolnăviri, transmite Le Monde.

Vineri au fost înregistrate 1001 cazuri de deces, ceea ce duce cifra totală a morților la 21.048 persoane. Însă numărul infecțiilor și al deceselor ar putea fi în realitate mai mare, deoarece în Brazilia testările au început cu întârziere.

Situația din America Latina, zonă considerată de altfel de către OMS ca fiind centrul pandemiei, va avea consecințe economic dezastruoase. În acest an este preconizat că 11.5 milioane de oameni își vor pierde locurile de muncă în această parte a lumii iar economia va suferi o contracție de 5.3%.

În Peru, a doua cea mai afectată țară din America Latină, starea de urgență a fost prelungită până la 30 iunie iar spitalele fac cu greu față numărului de bolnavi.

În Chile, unde numărul de bolnavi a crescut cu 29% în 24 de ore, cetățenii au forțat măsurile de izolare pentru a manifesta împotriva pentru a organiza manifestații și a cere ajutoare alimentare, pe fondul exploziei șomajului și a penuriei din cartierele sărace.