sursa: flickr

Brazilia a raportat joi 26.417 noi cazuri de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății, ceea ce a adus totalul său la 438.238, pe locul doi în lume, după Statele Unite în ceea ce privește cazurile confirmate, potrivit Reuters.

Numărul deceselor din Brazilia a crescut cu 1.156 de intr0o singura zi, până la 26.754 de victime confirmate din cauza bolii respiratorii COVID-19.

În acest timp, președintele Jair Bolsonaro a destituit joi Curtea Supremă a Braziliei pentru că a investigat o presupusă campanie de dezinformare și intimidare de către susținătorii săi, întrucât o criză politică s-a adâncit pe fondul accelerării focarului de COVID-19.

Aflat într-o confruntare crescândă cu Instanța de Judecată Supremă, Bolsonaro a ordonat miercuri raiduri ale poliției, care au vizat casele liderilor de afaceri, bloggerilor și parlamentarilor, acuzați că au răspândit minciuni și că au amenințat pe rețelele de socializare.

„Anchetă Curții Supreme vizează pe cei care mă susțin”, a declarat președintele jurnaliștilor. „Nu vom mai avea altă zi ca ieri. Destul!”, a sunat declarația echivocă a lui Bolsonaro.