Institutul Oncologic București (foto: Facebook)

Sute de bolnavi de cancer au așteptat într-un spațiu închis și aglomerat să fie testați pentru COVID-19. S-a întâmplat la Institutul Oncologic din Capitală, unde pacienții trebuie să fie testați înainte de a fi internați pentru citostatice sau pentru a primi orice alt fel de tratament. Imaginea a fost publicată pe o rețea de socializare.

Fotografia care îi înfățișează pe pacienți a fost realizată în dimineața zilei de luni, 26 octombrie, pe unul dintre holurile Institutului Oncologic din București. Imaginea a fos însoțită și de un mesaj:

”Aceasta este doar jumătate din coada la care stau bolnavii de cancer înainte de internare, pentru a fi testați de Covid. Este spațiu închis, doamnelor și domnilor, cei mai mulți dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza citostaticelor, doar că unora dintre dumneavoastră nu li se pare nimic „fishy” în atitudinea autorităților față de noi toți. Pe de o parte, purtăm măști toată ziua, ne vor închide noaptea în case, pe de altă, în spitalele de stat se întâmplă ce vedeți și dumneavoastră. Cum de se răspândește sarscovul așa repede? Cum vedeți. Imaginea este de azi”, a scris pe Facebook Cristina Severin.

Pacienții sunt nevoiți să aștepte să fie testați înainte de a fi internați în spital, acolo unde merg pentru a face tratamentele periodice dificile, precum citostatice. ”Sunt bolnavii de cancer care vin la tratament la un interval regulat de timp, conform schemei, pentru a li se administra citostaticele”, se mai arată în comentariile aferente imaginii.

Mai mult, persoanele aflate în acel spațiu închis ar fi fost programate pentru a efectua testul anti-Covid, obligatoriu pentru a putea rămâne în unitatea medicală pentru tratament.