Bulgaria extinde starea de urgență: cluburile de interior și stadioanele se închid, evenimente cu nu mai mult de 30 de persoane

Noi restricții impuse de autoritățile din Bulgaria: cluburile de noapte și discotecile de interior vor fi închise, la evenimentele sportive nu vor mai putea lua parte și spectatorii iar adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Noile măsuri au fost anunțat de minsitrul Sănătății, Kiril Ananiev, în contextul în care numărul infectărilor a crecut la câteva săptămâni după ridicarea restricțiilor impuse inițial.
Infectările declarate joi au atins un număr record pentru Bulgaria, de 240 de persoane în 24 de ore.

Autoritățile consideră că această creștere a fost cauzată de încălcarea normelor sanitare, precum nerespectarea regulilor de distanțare la evenimentele sportive, sau chiar organizarea unui bal de absolvire, după care zeci de persoane au fost testate pozitiv.

Bulgaria a extins starea de urgenţă până la sfârşitul lunii iulie, pentru a permite ministrului Sănătăţii mai multă flexibilitate în emiterea de ordine speciale pentru a ţine sub control infectările.

De acum înainte, cluburile de noapte și discotecile își pot primi clienții doar în exterior, având în vedere respectarea distanței dintre aceștia și limitarea numărului la 50% din capacitatea localului. Evenimentele, fie ele publice sau private, vor putea fi organizate cu prezența a maxim 30 de persoane, indiferent dacă sunt organizate în interior sau exterior.

Bilanțul infectărilor a ajuns în Bulgaria la 6.342 de persoane bolnave și 259 de decese, dintr-o populație de aproximativ șapte milioane de locuitori.