boris, johnson
Boris Johnson (sursa foto: Flickr)

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii urmează să înăsprească restricțiile în Anglia, ca urmare a unei proiecții de 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi, la jumătatea lunii octombrie. Prin urmare, cafenelele, restaurantele și barurile vor fi închise la ora 22:00, potrivit The Independent

Într-un avertisment îngrijorător, consilierul științific șef al prim-ministrului, Sir Patrick Vallance, a avertizat că, dacă nu se fac mai multe pentru a reduce rata de răspândire a infecției, cazurile ar putea crește zilnic la 50.000 până la jumătatea lunii octombrie.

Mai mult, ofițerii medicali șefi ai tuturor celor patru națiuni din Marea Britanie au ridicat nivelul de alertă Covid-19 la 4, indicând că pandemia este în circulație generală, cu transmisie „ridicată sau în creștere exponențială”.

Boris Johnson va anunța închiderea  pub-urilor, cafenelelor și restaurantelor din toată Anglia la ora 22:00. Conform noilor reguli, care intră în vigoare joi, locurile de ospitalitate vor fi, de asemenea, restricționate prin lege doar la serviciul de masă.

Primul ministru va prezenta publicului alte modalități prin care virusul poate fi confruntat, inclusiv prin respectarea liniilor directoare de distanțare socială, purtarea măștii și spălarea mâinilor. De asemenea, el va spune oamenilor să lucreze de acasă, dacă este posibil, în ciuda unei încercări recente de a încuraja personalul să se întoarcă la birouri.