Alte patru regiuni din Spania intră în „zona galbenă” / Izolare obligatorie pentru toți românii care vin dinspre acestea (sursă foto: Pikist)

Spania intră pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă), actualizată la data de 10 august. Cei care intră în România venind din această țară vor trebui să rămână în izolare pentru 14 zile, conform Institutului Național de Sănătate Publică. Măsura intră în vigoare de la 11 august. 

De asemenea, zborurile pe rutele spre și dinspre Spania vor fi anulate.

În schimb, persoanele care intră pe teritoriul Spaniei călătorind dinspre România nu sunt obligate să rămână în carantină la sosire. În schimb, este nevoie de un chestionar privind stare de sănătate completat în prealabil. Chestionarul este disponibil exclusiv online de la data de 1 august. De asemenea, călătorii trebuie să aibă asupra lor o fișă privind hotelul/reședința la care pot fi găsiți în timpul șederii în Spania.

Carantina persoanelor venite din Spania se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.