emilian, imbri
Emilian Imbri (sursa foto: Digi24 / Youtube)

Medicul Emilian Imbri, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, a observat simptomatologii nemaîntâlnite până acum la pacienții infectați cu noul coronavirus și se arată îngrijorat de evoluția acestora, scrie B1.ro.

„Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant – și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări – nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a declarat medicul.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta.Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a mai precizat Emilian Imbri.

De asemenea, medicul mai este de părere că foarte mulți pacienți ar putea fi afectați de noul coronavirus, în moduri grave.

Medicii au identificat noi simptome asociate infecției cu noul coronavirus. Pe lângă problemele respiratorii, COVID-19 provoacă manifestări neobișnuite până în prezent, cum sunt durerile abdominale, însoțite de scaune frecvente, și durerile puternice de cap.

Medicii ieșeni avertizau încă de acum câteva săptămâni că au fost identificate noi simptome ale virusului COVID-19, printre care manifestările cutanate și chiar tulburările de comportament.