Sinovac, vaccin chinezesc
Vaccinul Sinovac anti-Covid

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au publicat miercuri o prognoză optimistă cu privire la vaccinurile împotriva coronavirusului, promițând unele vaccinuri până la sfârșitul anului, scrie CNN.

La început ar putea exista o aprovizionare limitată, dar aceasta ar crește în săptămânile și lunile de după lansarea inițială, spune CDC pe o nouă pagină postată pe site-ul său legat de coronavirus.

„Scopul este ca toată lumea să poată obține cu ușurință un vaccin COVID-19 de îndată ce sunt disponibile cantități mari”, spune CDC. Planul este de a avea la dispoziție câteva mii de furnizori de vaccinare, astfel încât nimeni nu va trebui să călătorească departe pentru a fi vaccinat, fie că se află la cabinetul medicului dumneavoastră, farmacie cu amănuntul, spital sau centru de sănătate calificat federal.

CDC nu joacă niciun rol în dezvoltarea vaccinului, dar va ajuta la distribuirea vaccinurilor. National Institutes of Health contribuie la dezvoltarea și testarea vaccinurilor, în timp ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente va acordă orice autorizație sau aprobare de utilizare de urgență.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase al NIH, a declarat pentru CBS News că un vaccin ar putea fi disponibil pe scară largă până în aprilie.

Fauci a spus că cercetătorii ar trebui să știe până în „noiembrie sau decembrie” dacă unele studii de vaccinuri au un candidat sigur și că, chiar dacă și când este stabilit un candidat sigur, cantitățile inițiale vor fi probabil doar câteva milioane de doze.

„Dacă există o ofertă limitată, este posibil să li se recomande unor grupuri să primească mai întâi un vaccin COVID-19”, notează pagina CDC.

CDC a declarat că guvernul federal s-a angajat să distribuie gratuit vaccinurile împotriva coronavirusului, deși furnizorii ar putea fi capabili să perceapă o taxă administrativă care ar trebui acoperită de asigurare.