Un laborator din China susține că ar fi dezvoltat un medicament care poate scurta durata de vindecare pentru cei infectați cu coronavirus. Oamnenii de știință chinezi susțin că, pe termen scurt, medicamentul poate oferi imunitate, potrivit AFP citat de Hotnews.ro

Sunney Xie, directorul Centrului pentru Inovație Avansată de la Univeritatea din Beijing a declarat pentru AFP că testarea medicamentului pe animale a fost un succes.

Medicamentul utilizează anticorpi neutralizați produși de sistemul imunitar uman pentru a preveni infectarea celulelor, pe care echipa lui Xie i-a izolat din sângele a 60 de pacienți vindecați.

Un studiu privind munca acestei echipe, publicat duminică în revista științifică Cell, sugerează că utilizarea anticorpilor oferă un potențial leac pentru boală și scurtează perioada de vindecare. Xie speră ca medicamentul să fie gata spre sfârșitul anului și în timp util pentru un eventual nou val de epidemiei.

Potrivit autorităților chineze, în această țară se testează deja 5 potențiale vaccinuri. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat însă că dezvoltarea și validarea unui vaccin ar putea dura 12 sau chiar 18 luni.