masca, aur, anti, covid
Mască din aur anti-COVID (sursa: captură Youtube)

O companie din Israel a anunțat că fabrică o mască din aur încrustată cu diamante care costă nu mai puțin de 1.5 milioane de dolari. Este considerată cea mai scumpă mască din lume, scrie ABC News

Compania de bijuterii din Israel lucrează la ceea ce ei numesc cea mai scumpă mască din lume, în integralitate din aur și cu 3.600 de diamante încrustate pe ea. Diamantele sunt albe și negre, iar masca vine cu un filtru de top N99.

Isaac Levy, fondatorul companiei israeliene, susține că masca este făcută la comandă, iar cumpărătorul și unele pretenții: să fie gata până la finalul anului și să fie cea mai scumpă din lume. Levy consideră că ultima pretenție a fost „cea mai ușor de atins”.

Fondatorul nu a vrut să facă publică identitatea clientului dar a dezvăluit că este un om de afaceri chinez ce locuiește în Statele Unite.

Masca cântărește aproximativ 270 de grame, de 100 de ori mai mult ca una normală, fiind greu de crezut că este un accesoriu practic.

Astfel de pretenții de măști ar putea fi interpretate ca ostentative, mai ales că în perioada pandemiei milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă.

Levy spune că nu ar purta așa ceva, dar se declară fericit că sarcina de a face o astfel de mască a reușit să le dea de lucru angajaților lui.