Compania farmaceutică Moderna va intra cu vaccin anti-cornavirus în a treia și ultima fază de testare luni. Autoritățile americane au anunțat că vor dubla finanțarea companiei, scrie AFP citat de Agerpres
Vaccinul experimental al companiei Moderna, care în prima fază a testării clinice a creat anticorpi pentru toţi cei 45 de voluntari, va începe luni etapa testării pe 30.000 de voluntari. Jumătate dintre aceştia vor primi o doză de 100 de micrograme, iar ceilalţi un placebo, mai exact ser fără vreun efect.
Guvernul american a anuțat că va suplimenta cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată, date fiind rezultatele mulțumitoare al companiei Moderna.
Conform Moderna, sporirea finanţării este justificată de faptul că se va efectua un test clinic în faza a treia mult mai amplu decât a prevăzut iniţial.
Statele Unite este ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 146.000 de decese până în prezent şi cu o creştere continuă a noilor cazuri de infectare. Prin urmare, guvernul american investeşte masiv pentru a găsi o soluţie de imunizare a populaţiei şi a alocat deja 1,95 miliarde de dolari pentru a obţine 100 de milioane de doze dintr-un alt potenţial vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de alianţa germano-americană Biontech-Pfizer.