Comuna Gornet atacă instanță ordinul carantinare despăgubiri (sursă foto: Pixabay)

Autoritățile din Comuna Gornet au atacat în instanță ordinul de carantinare a unui sat al comunei și cer lui Raed Arafat, șeful DSU, o analiză a cazurilor de coronavirus de la momentul carantinării satului, potrivit Ziare.com

Primaria Gornet este reprezentată de avocatul Bogdan Dumitru, care cere lui Raed Arafat o evaluare care să stabilească dacă la momentul carantinării satului numărul persoanelor infectate depășea într-adevăr procentul stabilit de INSP.

Autoritățile din Gornet au cerut de asemenea și anularea ordinului prin care a fost instituită carantina, printr-o acțiune trimisă Curții de Apel București. În plus, primăria cere DSU plata unor despăgubiri în valoare de 500.000 de euro, care să compenseze daunele morale/de interes suferite de locuitorii comunei.

Potrivit documentelor puse la dispoziție de avocat, odată cu instituirea carantinei 450 de persoane și-au pierdut locul de muncă, deoarece nu au mai fost primite de angajatorii din alte localități, iar cetățenii comunei nu au mai fost primiți în magazine, farmacii si alte locuri publice din comunele limitrofe.

Satul din Comuna Gornet a fost carantinat miercuri, după ce în timpul a două săptămâni au fost depistate 15 cazuri de COVID-19, la o populație de 2.300 de locuitori.