Coronavirus: 600 de persoane din capitala Thailandei, Bangkok, au fost testate după ce au intrat în contact cu un „caz fantomă” (sursă foto, Pixabay)

Aproape 600 de persoane din capitala Thailandei au fost testate pentru COVID-19, în urma suspiciunii de contact cu un „caz fantomă”, primul caz domestic apărut în Thailanda în ultimele trei luni, transmite Reuters

În ultimele trei luni, în Thailanda nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus care să fi apărut la o persoană care nu a călătorit în străinătate. Dar un bărbat de 37 de ani, DJ care a mixat la trei localuri din capitala Bangkok, a fost testat pozitiv în momentul în care a intrat în închisoare pentru afaceri cu droguri.

Înainte de a fi testat pozitiv, bărbatul a intra în contact cu foarte mulți alți oameni. Astfel, persoanele cu care s-a intersectat timp de două săptămâni au fost supuse testării. Până acum, niciun test nu a fost pozitiv, dar ca măsură de precauție, autoritățile au cerut unui număr de încă 400 de persoane să se izoleze la domiciliu pentru 14 zile, pentru a elimina orice suspiciune.