Sursă foto: Wallpaperflare

Artiștii independenți din Austria vor putea primi lunar un ajutor de 1.000 de euro din partea Guvernului austriac, pentru a putea face față condițiilor dificile generate de pandemie, transmite Agerpres. Decizia vine ca un răspuns la presiunile exercitate de-a lungul săptămânilor trecute de reprezentanți ai sectorului cultural, care susțin că au fost neglijați de autorități.

Guvernul Austriei va aloca 90 de milioane de euro ajutorării unui număr de 15.000 de artişti independenţi în a doua jumătate a acestui an. Ministrul Culturii din Guvernul de la Viena a declarat că autoritățile sunt conștiente că întreruperea vieții culturale va dura mai mult de câteva luni. În aceste condiții, mulți dintre artiștii care și-au pierdut deja sursele de venit din cauza anulării activităților culturale vor rămâne în continuare fără mijloace de a se întreține pe cont propriu.

Cu o zi înainte, Ministrul austriac de Finanțe a anunțat alocarea a 25 de milioane de euro pentru a acoperi pierderile suferite de producţiile cinematografice.