Bulevardul Las Ramblas, Barcelona (sursă foto: Flickr)

Autorităţile regiunii Catalonia le-au recomandat vineri locuitorilor Barcelonei să rămână acasă şi să nu se adune în grupuri de mai mult de zece persoane în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus. Mai mult, se închid cinematografele, teatrele şi discotecile, iar capacitatea de primire în baruri şi restaurante va fi de doar 50%, potrivit Reuters şi AFP citați de Agerpres

„Ei (locuitorii Barcelonei) trebuie să rămână acasă în afară de cazurile în care nu se poate altfel”, a declarat Meritxell Budo, purtătoarea de cuvânt a guvernului regional catalan.

Guvernul regional nu a instituit izolarea strictă în Barcelona, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, foarte căutat de turişti, indicând că măsurile luate vizează să evite introducerea izolării obligatorii. Localnicii sunt încurajaţi să-şi facă cumpărăturile online.

Barcelona, cu 1,6 milioane de locuitori, este unul dintre oraşele cele mai vizitate din Europa, iar în săptămâna aceasta s-a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu noul coronavirus constatate în raport cu săptămâna trecută.