Studiu pasi simpli care pot opri focarele Covid-19
Coronavirus / sursă foto: pixnio

Belgia a decis să înăsprească măsurile de prevenire a răspândirii coronavirus, după ce numărul de îmbolnăviri raportate zilnic a crescut din nou, transmite AFP, citat de Agerpres. Belgia este una dintre țările care au înregistrat unele dintre cele mai mari numere ale oamenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Noile măsuri vor intra în vigoare de sâmbătă. Acestea presupun:

-purtarea măștii de protecție „în orice loc care este foarte frecventat”, inclusiv piețe și străzi comerciale. Până acum masca era obligatorie în spații închise precum magazine, cinematografe, lăcașuri de cult etc.

-clienții restaurantelor, hotelurilor și teraselor vor trebui să comunice o adresă de e-mail sau un număr de telefon pentru a permite a monitorizare în caz de contaminare

– belgienii pot vedea doar 15 persoane străine într-o săptămână, pentru a fi capabili să enumere persoanele cu care au intrat în contact, în caz de contaminare

– târgurile și saloanele nu se vor deschide cel puțin până la 1 septembrie

– magazinele de noapte trebuie închise la maxim ora 22:00

Belgia număra joi 64.627 de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei şi 9.808 decese. În perioada 13-19 iulie, numărul infectărilor a crescut cu 91%, ajungând la o medie de 193 de cazuri depistate pe zi, comparativ cu 101 raportate în săptămâna precedentă.