coronavirus sua, spital de campanie
Spital de campanie in SUA (sursa: Facebook)

Pandemia noului coronavirus a ucis 395.977 de persoane din întreaga lume de la apariția sa în decembrie în China, potrivit unui raport stabilit de AFP din surse oficiale.

Statele Unite sunt cea mai afectată țară din punct de vedere al numărului de decese și cazuri (109.143 de decese pentru 1.897.838 de cazuri oficiale). Apoi vin Regatul Unit cu 40.261 de morți, Brazilia cu 35.026 morți, Italia cu 33.774 morți și Franța cu 29.111 morți.

Răspândirea virusului s-a accelerat în America Latină, unde Brazilia a devenit a treia țară cea mai afectată din lume.

Bolsonaro amenință că va părăsi OMS

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a amenințat să-și retragă țara din Organizația Mondială a Sănătății, la fel ca omologul său american Donald Trump, să protesteze împotriva „prejudecății ideologice” a organizației ONU.

Iran: trăiește mult timp cu virusul

Președintele iranian, Hassan Rohani, a avertizat sâmbătă că lupta împotriva bolii Covid-19 este departe de a se termina și si-a chemat compatrioții să se pregătească să trăiască „mult timp” cu virusul.

Europa: Belgia deplânge „concurența turistică”

Uniunea Europeană nu este în măsură să se coordoneze pentru redeschiderea frontierelor sale, deoarece țările au intrat într-o formă de competiție turistică, a declarat, sâmbătă, șeful diplomației belgiene, Philippe Goffin.

Palatul de la Versailles se redeschide

Palatul de la Versailles, unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din lume, se redeschide sâmbătă, după mai mult de 82 de zile de închisoare, fără americanii și asiaticii care au constituit 30% din vizitatorii săi.