pisică
Pisică (imagine ilustrativă: Pikist)

Primul caz al unui animal de companie infectat de coronavirus: o pisică din Marea Britanie a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2, conform The Guardian. Este posibil ca felina să fi contactat virusul de la stăpânii săi, care au fost bolnavi de COVID-19.

Animalul a avut doar simptome ușoare ale bolii. Cel mai probabil pisica nu a fost implicată în transmiterea virusului către stăpânii săi sau către alte animale. Animalul a fost inițial diagnosticat de un veterinar cu o simplă infecție respiratorie, însă probele au fost trimise și către alte laboratoare pentru o investigare mai amănunțită.

Yvonne Doyle, director medical al institutului de Sănătate Publică din Anglia, susține că nu există nici o dovadă a faptului că infecția se poate transmite de la animale către oameni, ci, din contră, infecția a pornit probabil de la oameni și a fost transmisă animalului de companie.

„Este primul caz al unei pisici domestice testată pozitiv pentru COVID-19 în Marea Britanie, dar nu este cazul să ne alarmăm”, a declarat aceasta.