pacient, stare, grava, coronavirus
Pacient în stare gravă bolnav de coronavirus (sursa: Tricare)

Regatul Unit a anunțat sâmbătă că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese rezultate în urma infectării cu noul coronavirus. Decizia vine ca urmare a suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, informează Reuters citat de Agerpres

Guvernul de la Londra a ordonat revizuirea modului de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia, cea responsabilă cu gestionarea epidemiilor, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

Într-un mesaj public de pe site-ul guvernului Regatului Unit, se arată că „decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior”, iar din cauza că „au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese”, publicarea numărului zilnic va fi întreruptă până la rezolvarea problemei.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus. Bilanțtul oficial indică 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

Ministru sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat vineri revizuirea rapoartelor autorității sanitară din Anglia privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”.