sursa: Youtube

Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății din Republica Moldova va avea din nou profil COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi de autoritățile de la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă.

„Astăzi, am discutat la platforma punctului focal situația din Chișinău. Numărul de cazuri este în creștere permanentă. Reieșind din acest fapt, s-a decis reactivarea Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a interna pacienți cu COVID-19. La această etapă vor fi activate 90 de paturi, cu cinci paturi de terapie intensivă și la necesitate se vor activa și alte secții”, anunță autoritățile.

De menționat că Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost activat ca instituție medicală destinată internării pacienților care întrunesc criteriile definiției de caz la COVID-19 în data de 17 martie. În perioada de activitate, în instituție au fost internați 1.443 de pacienți, dintre care – 388 de cazuri confirmate de COVID-19. Însă, din data de 18 mai, spitalul a renunțat la internarea pacienților cu COVID-19 și a revenit la modul obișnuit de activitate, potrivit infoprut.ro.