coronavirus sua, spital de campanie
Spital de campanie in SUA (sursa: Facebook)

Noul coronavirus a ucis încă 749 de persoane în Statele Unite în ultimele 24 de ore, potrivit unui raport al Universității Johns Hopkin, potrivit AFP.

Astfel, numărul total urcă la 109.791 de decese cauzate de Covid-19 în Statele Unite, unde au fost înregistrate peste 1,9 milioane de cazuri.
Aproximativ 500.000 de oameni au fost vindecați în acest moment.

Este țara cea mai afectată atât din punct de vedere al deceselor, cât și al cazurilor.

Pe de altă parte, pe cap de locuitor, mai multe țări europene sunt în fața Statelor Unite în ceea ce privește numărul de decese, precum Franța, Italia sau Spania.

Președintele Donald Trump a declarat vineri că Statele Unite au „depășit în mare măsură” criza și au cerut din nou guvernatorilor să ușureze restricțiile în statele lor legate de lupta împotriva epidemiei.

La apogeul crizei, la mijlocul lunii aprilie, Statele Unite au înregistrat în jur de 3.000 de decese pe zi. Acum, această cifră a scăzut la aproximativ 1.000 de morți și 20.000 de infecții zilnice.

Însă lucrătorii din domeniul sănătății sunt îngrijorați de protestele mari care au avut loc de peste o săptămână în toată țara pentru a protesta împotriva brutalității și rasismului poliției. În cele din urmă, acestea ar putea duce la o revenire a contaminării în săptămânile următoare.