COVID-19 îmbolnăvește mediul înconjurător: râul Cisadane din Indonezia este poluat cu zeci de tone de deșeuri medicale (sursă foto: Pikist)

Râul Cisadane din Indonezia este atât de poluat de deșeuri medicale, încât locuitorii din preajma acestuia se tem de fiecare dată când intră în contact cu apa de care depind pentru igienă și activități casnice, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Șuvoiul de siringi, măști chirugicale și costume de protecție care plutesc pe râu provine dintr-un depozit de deșeuri medicale de lângă capitala Jakarta, a cărui pereți s-au prăbuși sub greutatea tonelor de gunoi acumulate.

Locuitorii își fac griji că apa ar putea fi contaminată și ar putea accentua transmiterea COVID-19, însă depinde de râu pentru activități domestice și nu au altă sursă de apă.

În Indonezia, țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus, între lunile martie și iunie au fost produce 1.480 de tone de deșeuri medicale, iar țara nu are suficiente facilități de tratare ale acestora. O situație similară poate fi întâlnită și în Spania și Thailanda, unde cantități uriașe de deșeuri medicale ridică probleme pentru mediu înconjurător.