paris, franța
Paris, Franța (Sursă foto: Pixabay)

​Perspectiva unei noi izolări prinde contur în Franța în fața unui al doilea val „brutal” de Covid-19 care ar putea fi chiar „mai puternic decât primul”, trage un semnal de alarmă Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului științific care ghidează Guvernul, potrivit AFP.

Președintele Emmanuel Macron se va întâlni marți cu un Consiliu al Apărării dedicat Covid-19, apoi primul său ministru Jean Castex va reuni forțele politice și organizațiile patronale și sindicale, în fața unui al doilea consiliu de apărare dedicat epidemiei.

Cele două întâlniri din jurul lui Jean Castex își propun să discute despre „înăsprirea preconizată în gestionarea crizei sănătății” din Covid-19, au declarat pentru AFP serviciile premierului.

În ceea ce privește al doilea val al epidemiei care a fost „prevăzut”, Delfraissy a explicat totuși: „noi înșine suntem surprinși de brutalitatea a ceea ce se întâmplă timp de 10 zile”.

„Al doilea val va fi probabil mai puternic decât primul” și „mulți dintre concetățenii noștri încă nu și-au dat seama ce ne așteaptă”, a jdeclarat Delfraissy la radio RTL, referindu-se la o „situație dificilă, chiar critică”.

Un nou record a fost doborât duminică cu 52.000 de cazuri pozitive înregistrate în 24 de ore, iar numărul lor real ar putea chiar să se transforme „în jur de 100.000 pe zi”, potrivit profesorului.

Numărul pacienților aflați în terapie intensivă continuă să crească, depășind 2.500, cifre mai mult atinse din luna mai.