COVID-19: un spectacol în memoria victimelor va fi organizat de Opera Națională din Iași la acest sfârșit de săptămână (sursă foto: Pixabay)

Opera Naționala din Iași organizează în această sâmbătă un spectacol în memoria victimelor COVID-19, la care sunt invitați să ia parte ca public și cei care se află în linia întâi a luptei cu virusul, transmite Agerpres.

În spectacol va fi interpretrată lucrarea Recviem a lui Wolfgang Amadeus Mozart, care este o lucrare vocal-simfonică în tonalități grave, care poartă publicul „de la tulburare la melancolie şi de la mâhnire la resemnare”, după cum spun reprezentanții Operei.

Partitura a fost scrisă de Mozart chiar cu câteva luni înainte ca acesta să treacă spre eternitate, iar organizatorii o consideră potrivită pentru a aduce un ultim omagiu celor care și-au pierdut viața din cauza virusului.

Spectacolul va avea loc în curtea interioară a Catedralei Romano-Catolice din Iași, care și-a oferit sprijinul pentru eveniment. Interpreții vor fi artiștii Operei Naționale din Iași, sub bagheta lui Alessandro Cedrone.