Florida (sursa: Public Domain Pictures)

Ceea ce trebuia să fie o destinație turistică pentru milioane de oameni, a devenit un focar de coronavirus. Florida, stat de SUA, are mai multe cazuri de coronavirus decât majoritatea țărilor lumii, scrie CNN

Duminică, Florida a raportat cel mai mare număr de infectări într-o zi din toate statele din Statele Unite: 15 mii. Este mai mult chiar și decât cazurile confirmate  într-o zi în fostul mare focar de coronavirus New York.

A fost nevoie de 59 de zile pentru ca Statele Unite să totalizeze 15 mii de cazuri de COVID-19, din 21 ianuarie până în 20 martie. Mai mult, a durat mai mult de 2 luni pentru ca în Statele Unite să se înregistreze mai mult de 15 cazuri noi într-o zi, lucru depășit practic de un singur stat duminica trecută, Florida.

Australia, cu o populație de 25 de milioane de locuitori și Coreea de Sud, cu 51 de milioane, nu „au reușit” să egaleze numărul total de infectați din Florida. Statul american are 282.435 de cazuri de coronavirus, conform datelor John Hopkins. În același timp, Australia are 10 mii de cazuri, iar Coreea de Sud are 13.479 de cazuri.

Cel puțin 4 mii de oameni au murit în urma infectării cu noul coronavirus, asta doar în Florida. Este ca și cum s-ar prăbuși 10 Jumbo Jet-uri în același timp.

China este și ea departe de „recordul” Floridei. Țara est-asiatică are 85 de mii de cazuri confirmate, cam o treime din cazurile confirmate în statul american.

„Recordul” doborât de Florida nu se oprește aici. Florida a depășit chiar și Italia în numărul de cazuri de coronavirus confirmate. Cu 282.435 de cazuri, statul american surclasează cele 243,230 de cazuri ale Italiei, asta în condițiile în care țara europeană are 60 de milioane de locuitori.

Comparația globală 

Situația gravă din Florida poate fi observată și în context global. Dacă Florida ar fi o țară, ar ocupa locul 9 global la numărul total de infectați cu noul coronavirus.

Statele Unite, Brazila, India, Rusia, Peru, Chile, Mexic și Marea Britanie sunt singurele țări cu mai multe cazuri decât statul american.

Mai mult de 100 de țări au mai multe cazuri ca Florida, printre ele Franța, Germania sau Japonia.