Sursă foto: Pixabay

Un student grec a parcurs cu bicicleta drumul din Scoția până în Italia și apoi Grecia, aproape 3.500 de kilometri, pentru a ajunge acasă. Tânărul a luat decizia după ce toate zborurile către Atena au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, transmit CNN.

Studentul de 20 de ani, pe numele său Kleon Papadimitrou, a pedalat 48 de zile ca să ajungă acasă, după ce cele trei zboruri pentru care își cumpărase bilet au fost anulate la sfârșitul lunii martie. Tânărul a parcurs drumul fără să se poată caza nicăieri, așa că a plecat pregătit cu un cort, un sac de dormit, conserve de sardine, pâine și unt de arahide.

Traseul său a trecut prin Anglia, Olanda, Germania, Austria și Italia, de unde a călătorit cu barca până în Grecia. La sosire, călătorul a fost primit cu entuziasm de familia sa, de prieteni și chiar și de străini care au aflat de călătoria sa și au urmărit-o cu interes.

„De abia acum îmi dau seama ce realizare mare a fost”, spune biciclistul. „Am învățat multe lucruri despre mine, despre limitele mele, despre punctele mele tari și punctele mele slabe. Sper ca această călătorie să a inspirat măcar o persoană să iasă din zona de confort și să încerce ceva nou, ceva ambițios.”, spune Kleon Papadimitrou.