diferenta intre epidemia din primavara si covidul de acum
Didier Raoult / sursa: facebook

Într-un videoclip, medicul și microbiologul francez Didier Raoult își reafirmă comentariile făcute săptămâna trecută în fața comisiei de anchetă a Senatului, consemnează smartradio.ro.

Pentru profesor, virusul a suferit mutații și este mai puțin periculos decât în ​​primăvară. „Practic, vorbim despre o altă boală, față de epidemia din lunile ,martie și aprilie”, a afirmat acesta.

Aceste afirmații nu sunt deloc împărtășite de alți medici, cum ar fi Bruno Megarbane, șeful unității de terapie intensivă a spitalului Lariboisière: „Nu aș spune că este o altă boală, dar posibil o boală cu profil epidemic modificat, datorită măsurilor de prevenție care au fost luate pentru a preveni contaminarea.”.

Profesorul Raoult mai spune că “în Africa, rata mortalității e foarte scăzută și rămâne scăzută; sunt mai multe explicații, dar realitatea este că, în Africa, toata lumea ia medicamente antipaludeene, nu numai clorochină, și că Africa este protejată pentru că aceste molecule sunt prescrise pe scară largă.”.

« De ce mortalitatea e mai mare în Florida decât în Cuba, care se află la distanță mică? Probabil din cauza utilizării hidroxiclorochinei… această diferență va trebui studiată.”

Exista un articol recent, apărut în The Lancet, care arată că virusul are o mutație care l-a făcut să piardă o parte dintr-o gena; același lucru s-a întâmplat și cu SARS, în 2002, care a pierdut severitatea infectării iar răspunsul inflamator a scăzut.