După ce a cerut oficialităților să ”nu mai chinuie țara” susținând că noul coronavirus nu mai reprezintă un pericol, Alberto Zangrillo, directorul secției de Terapie Intensivă de la Spitalul „San Raffaele” și prorectorul Universității „Vita e Salute” din Milano, s-a pronunțat și asupra amenințării a unui nou val de Covid-19 pe care autoritățile medicale și politice îl prezintă ca fiind aproape sigur, scrie cotidianul italian Il Giornale.

Alberto Zangrillo este clară și nu lasă loc unei interpretări gratuite: „Oricine din cele mai variate motive poate spune că al doilea val va fi toamna sau septembrie sau înainte de Crăciun, spune lucruri care nu au sens din punct de vedere științific „. În opinia sa, ar fi ca și cum am prezice că ”la Milano va ninge în ziuade Sf Ambrozie”.

„Asta înseamnă că, din nou, trebuie să rămânem la dovezi”. Și cel puțin pentru moment datele ne spun că evenimentele „iau o întorsătură pozitivă”.

În intervenția sa în direct la emisiunea „L’aria che tira” de pe La7, directorul secției de anestezie și reanimare generală și cardio-toraco-vasculară de la Spitalul „San Raffaele” din Milano i-a invitat pe toți să mențină un comportament prudent, respectând toate directivele prevăzute. Totuși, în același timp, trebuie să ne pregătim să ne reluăm viața și obiceiurile zilnice, mai ales din punct de vedere sanitar: „Am neglijat o serie de patologii care nu trebuie neglijate mult timp, altfel creăm o altă problemă foarte gravă”. Cuvintele profesorului Zangrillo despre dispariția virusului din punct de vedere clinic au creat reacții infinite, dar a vrut să precizeze că ideea susținută nu înseamnă că acum coronavirusul este inexistent: „Există, dar nu este capabil să producă acea situație care a trimis mulți oameni la Terapie Intensivă”, a afirmat Zangrillo.

1 COMENTARIU

Comments are closed.