sursa: Facebook

Medicul Manuela Trifan a primit de la conducerea Ministerului Sănătății decizia de incetare a mandatului interimar pe care îl avea la DSP Suceava. Delegată la șefia DSP Suceava odată cu apariția focarului de coronavirus, ea a confirmat marți, într-o discuție avută cu Europa Liberă, eliberarea sa din funcție.

În urmă cu patru zile, Manuela Trifan ar fi confirmat pentru o publicație locală că Suceava a ajuns să fie declarată focar de coronavirus din cauza unei raportări greșite a cazurilor. Șefa DPS ar fi admis această greșeală în discuția cu un jurnalist de la Monitorul de Suceava, care a scris că DSP ar fi raportat numărul de teste pozitive ca număr de persoane depistate cu coronavirus.

Fosta șefă DSP a declarat în presa locală că a început să verifice personal situația, caz cu caz, și până acum a reușit să stabilească situația exactă pentru toate cazurile de vindecare, până la începutul lunii mai. De asemenea, de circa două săptămâni DSP Suceava lucrează pe platforma informatică „Corona”, astfel încât evidența se poate ține precis.

Trifan spune că nu i-au fost aduse reproșuri odată cu înlăturarea sa din funcție și că se va întoarce la Iași, la postul său de inspector.