Ghid cu normele sanitare pentru elevi
Sursă foto: Wikimedia Commons

Update: ultimei variantă a Ordinului ce reglementează măsurile de protecție din timpul stării de alertă a fost publicată vineri seara în Monitorul Oficial, conform Digi24. Potrivit acesteia, elevii și studenții nu mai fac parte din categoriile exceptate de la purtarea măștii de protecție, indiferent de distanța dintre aceștia.

Știrea publicată pe 22 mai:

Elevii pot fi exceptați de la purtarea măștilor de protecție în timpul orelor de curs, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății citat de Edupedu.

Decizia aparține medicului școlii, care trebuie să evalueze situația și să își de acordul pentru renunțarea la mască (doar în timpul orelor). Celelalte norme de prevenție rămân însă valabile: distanțarea socială trebuie respectată, la fel ca igienizarea periodică obligatorie a mâinilor fel și triajul epidemiologic la intrarea în instituții.

Reamintim că pe perioada stării de alertă cursurile rămân majoritar suspendate, atât în mediul pre-universitar cât și în cel universitar. Singurii elevi așteptați la școală sunt cei din ani terminali, pentru pregătire examenelor de Evaluare Națională/ Bacalaureat.