sursa foto: Unsplash

Salvați Copiii, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și Digi România au lansat numărul de telefon 0800.070.009 – Family Tel, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați gratuit să gestioneze cât mai bine starea emoțională  a acestora.

Family Tel este un mecanism prietenos prin care ne dorim să ajungem la familii. Family Tel este un canal deschis către părinții din comunitate, care trec în această perioadă prin momente dificile din punct de vedere emoțional, al stresului și al anxietății generate de epidemia de COVID-19. Ne bucurăm că prin această linie telefonică gratuită putem aduce confort emoțional celor din comunitate care au nevoie de sprijin, așa cum, în paralel, ne pregătim să deschidem și un canal de sprijin psiho-emoțional destinat copiilor și adulților din sistemul de protecție”, declară Mădălina Turza, Președinte ANDPDCA.

Astfel, o echipă de 10 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din București, Timișoara, Târgu Mureș, Iași și Suceava oferă consiliere și suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situațiile generate de criză.

Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11.00 -19.00.

Serviciul se adresează cu precădere familiilor ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale induse de necesitatea adaptării la distanțarea socială, ca parte a măsurilor de  prevenție a răspândirii pandemiei de Covid-19.

În perioada carantinei, la Family Tel, linia de consiliere deschisă de Salvați Copiii pentru a sprijini activ familiile vulnerabilizate de restricțiile sociale impuse de starea de urgență, un procent covârșitor din cei care au sunat – 80% – au fost adulți, părinți și bunici, cu o serie largă de dificultăți.