pacient, stare, grava, coronavirus
Pacient în stare gravă bolnav de coronavirus (sursa: Tricare)

O femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, a murit după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Medicii spun că plămânii ei erau în mare parte compromiși, chiar dacă, inițial, ea avea o stare stabilă, susține Digi24.

Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia, a declarat că a fost efectuată o tomografie computerizată de unde a reieșit existența unei pneumonii extinse bilaterale de COVID. Acesta a adăugat că  a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul.

Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, bolnava a făcut stop cardiorespirator, în weekend. Persoana a resuscitată, intubată și ventilată mecanic. După un nou stop cardiorespirator, pacienta nu a mai putu fi salvată și s-a constatat decesul, susține Dan Crainic. 

Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, a adaugat medicul.