sursa: Youtube

Gabriela Firea anunță astăzi, 22 mai, lansarea programului de testare gratuită a bucureștenilor, menit să identifice persoanele infectate asimptomatic cu noul coronavirus, transmite Digi24.

Până la 11.000 de bucureșteni se pot înscrie gratuit pe platforma ASSMB. Costul pentru fiecare testare este de 200 de lei, sumă care nu va fi plătită de beneficiar, ci va fi decontată direct către laboratoarele de stat sau private afiliate. În total exista 20 de centre de testare pe suprafața municipiului.

Testul se va realiza pe baza unui exudat nazo-faringian, astfel fiind depistate infecțiile active cu SARS-CoV-2. Pe platforma online se pot înscrie bucureștenii infectați asimptomatic. După completarea formularelor necesare, fiecare participant va primi un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat telefonic pentru a i se comunica data, ora și centrul de testare la care este așteptat.

În jurul orei 13.00 a fost lansată platforma testampentrubucuresteni.assmb.ro. Într-o intervenţie live pe Facebook, primarul general, Gabriela Firea, a arătat că în primele 25 de minute aproximativ 700 de persoane s-au înscris sau începuseră demersurile în vederea înscrierii. De altfel, din cauza numărului mare de bucureşteni care au accesat platforma, au apărut sincope în funcţionarea acesteia, potrivit Agerpres.

Am dat startul inscrierii in proiectul „Testăm pentru București”! 11.000 de bucuresteni se pot inscrie de acum voluntar pe platforma testampentrubucuresteni.assmb.ro. Testarea este gratuita si depisteaza infectia cauzata de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR – cele mai performante la nivel mondial.Dupa inscriere, persoanele vor fi contactate si programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, apartinand celor 20 de clinici de stat si private afiliate acestui proiect.

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 22 mai 2020