sursa: Pixabay

Prefecturii judeţului Timiș anunță apariția a două noi focare de coronavirus. Este vorba de şase pacienţi cronici internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia , precum şi opt cetăţeni vietnamezi care lucrează la o unitate de procesare a cărnii.

Numărul cazurilor confirmate de la debutul pandemiei a ajuns, în Timiş, la 600, 33 de persoane fiind internate, potrivit DSP judeţean.
„În ceea ce priveşte focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, precizăm faptul că au fost confirmate şase cazuri, iar ancheta epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş este în desfăşurare, fiind recoltate peste 100 de probe de la personalul medical şi de la pacienţii spitalului. Referitor la focarul de la o unitate de procesare a cărnii, unde opt angajaţi vietnamezi au fost contaminaţi cu coronavirus, este în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică a DSP. Cei opt angajaţi vietnamezi, împreună cu alţi 60 de angajaţi din Vietnam, locuiau în spaţii locative puse la dispoziţie de angajator. Cei 60 de angajaţi vietnamezi au fost izolaţi sub supraveghere timp de 14 zile. Despre acest caz a fost anunţat Centrul Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei în vederea informării Ambasadei Vietnamului din România”, arată un comunicat al Prefecturii Timiş, remis, duminică.