sursa: Pixabay

Opt cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate într-o tabără în care se află 110 de muncitori pakistanezi, în comuna brăileană Vădeni, scrie publicația locală Obiectiv Vocea Brăilei.

Numărul cetăţenilor străini din Brăila confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 8, potrivit unei informări transmise de Prefectură. Este vorba despre cetățeni pakistanezi, care, potrivit unor surse, ar fi angajați ai firmei ”Tancrad”.

Potrivit prefectului Cătălin Boboc, persoanele infectate locuiau în campusul pentru muncitori din Vădeni. Pentru a preveni transmiterea virsului, autorităţile au luat decizia ca toţi cei 110 muncitori cazaţi în campus să intre în izolare.

Campusul pentru muncitori a fost izolat, paza fiind asigurată de o firmă de pază, prin grija angajatorului. Obiectivul a fost preluat în monitorizare de către poliție și jandarmerie. Dacă muncitorii crează probleme voi emite ordin de carantinare a obiectivului. Deocamdată, oamenii sunt cooperanți”, a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Acesta a mai anunţat că ancheta epidemiologică este în curs şi va trimite informări cu privire la evoluţia cazurilor noi de Covid-19.