ambulanta
Ambulanță (sursa: wikimedia commons)

Direcția de Sănătate Publică anunță ca 75 de persoane sunt infectate cu coronavirus, aceștia fiind atăt rezidenți căt și angajați ai unui cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei.

Focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că „nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, potrivit DSP.

Ca urmare a neregulilor constatate, conducerea caminului a fost amendata cu 20.000 de lei.

Măsuri recomandate de DSP:

Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor.

Supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomtologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.

Trimiterea, după testare, a suspecților în saloane/dormitoare și izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei.

Intensificarea măsurilor de curațenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune.

Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție.

Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19.