Închisoare (foto: Flickr)

În Penitenciarul din Craiova- 20 de deținuți au fost diagnosticați cu coronavirus, după ce anterior alți 7 au fost confirmați. Aceștia nu aveau simptome specifice. Toți cei închiși acolo dar și personalul penitenciarului vor fi testați- anunță conducerea.

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a șapte persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administrația locului de deținere și Direcția de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacților și a potențialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 și se aflau cazate în același spațiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului-Spital București-Jilava, conform metodologiei interne”, a anunțat Administrați Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat.

Astfel, pentru limitarea potențialului risc, se continuă testarea întregului efectiv de deținuți și a cadrelor unității.

„Administrația locului de deținere urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Dolj și implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți). Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenție. De asemenea, activitățile operative curente se derulează fără disfuncționalități”, precizează sursa citată.

Sursa infectării la Penitenciarul Craiova încă nu este cunoscută.

ANP amintește că la  Penitenciarul-Spital București-Jilava pot fi tratați deținuții care au simptome ușoare sau medii de COVID-19.