paris, franța
Paris, Franța (Sursă foto: Pixabay)

Călătorii din 16 țări care sosesc în Franța sunt obligați să aibă un teste de coronavirus. În aceste state numărul cazurilor este foarte mare- a anunțat premierul francez Jean Castex, potrivit Reuters și AFP. Statele vizate nu fac parte din Uniunea Europeană.

Potrivit canalului tv francez BFM, ţările vizate de această măsură sunt: SUA, Bahrein, Panama, Africa de Sud, Kuweit, Qatar, Israel, Brazilia, Peru, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Turcia, Madagascar, India şi Oman. Măsura priveşte în special cetăţenii francezi reveniţi din aceste ţări, dat fiind că în virtutea unei decizii luate la nivelul UE sosirile cetăţenilor din aceste ţări sunt suspendate în blocul comunitar.

„Ştim că în unele din aceste ţări nu există strategie a depistării şi că accesul la teste este dificil, în consecinţă noi am decis să generalizăm testele la sosire”, a adăugat el, precizând că persoanele testate pozitiv vor fi plasate în carantină pentru 14 zile.

Castex le-a recomndat francezilor să evite deplasarea în Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei, unde este un număr ridicat de cazuri.