sursa: Facebook

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a renunțat la ideea de a efectua teste pentru testarea celor care au anticorpi COVID. Aceste teste urmau să fie făcute de către personalul medical angajat în reţeaua şcolară din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Părinții s-au opus acestei idei, potrivit Digi24

Firea a declarat că oricum virusul putea fi adus în școli de oricine, nu neapărat de elevi. Ea îi condamnă pe cei care îi pun deciziile la îndoială, invocând faptul că aceleași măsuri au fost implementate cu succes în străinătate.

Asociaţiile de părinţi s-au opus ideii ca testele anti-Covid să se desfăşoare în cabinetele medicale din şcoli, mai ales în condiţiile în care de la 2 iunie vor începe cursurile de pregătire a examenelor pentru elevii din clasele terminale. Ei invocă faptul că timpul este unul mult prea scurt, instituțiile nefiind pregătite pentru efectuarea testelor și respectarea tuturor măsurilor ce se impun.

Gabriela Firea a mai precizat că în privința celor 10 mii 500 de bucureșteni cuprinși în eșantionul elaborat pentru testarea de anticorpi, aceasta crede că studiul trebuie dus la bun sfârșit.

In scurt timp, va incepe testarea extinsa a persoanelor fara simptome din Bucuresti. In total, peste 20 000 de teste in…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 18 mai 2020