Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (sursa: Flickr)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la finalul unei ședințe cu guvernul, că, după 15 iunie, se vor redeschide creșele și grădinițele private, after-school-urile, sălile de fitness, dar și mall-urile.

Vor fi permise petrecerile private cu 20 de persoane la interior și cu 50 de persoane la exterior.

De asemenea, se vor redeschide piscinele în aer liber.

Preşedintele a subliniat că lucrurile vor fi mai relaxare în relaţia cu statele unde numărul de îmbolnăviri este mic, unde în ultimele 14 zile sunt înregistrate sub 5 cazuri la un milion de locuitori.
”Deocadamdată, la acest criteriu nu se încadrează state ca Italia, Spania, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda. Vom urmări comunicările de la nivelul UE şi acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun, vom reacţiona imediat”, a menţionat Klaus Iohannis.

Șeful statului crede că se impune prelungirea stării de alertă și le cere responsabilitate parlamentarilor.

PSD a anunțat luni, prin vocea președintelui său interimar că se opune prelungirii stării de alertă și-i impută ministrului Sănătății că nu ar prezenta argumente „solide” pentru a justifica această intenție.

Sub titlul „PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării!”, Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD a lansat un atac la adresa președintelui țării și a ministrului Sănătății.

„Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”, spune Marcel Ciolacu într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

3 COMENTARII

Comments are closed.