sursa: pixabay.com

Italia a înregistrat 19.143 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat vineri ministerul sănătății, cel mai mare număr zilnic de la începutul focarului din țară și în raport cu recordul anterior de 16.079 publicat joi, potrivit Reuters.

Ministerul a raportat, de asemenea, 91 de decese legate de COVID vineri, față de 136 cu o zi înainte și mult mai puține decât la apogeul pandemiei din Italia în martie și aprilie, când a fost atins un vârf zilnic de peste 900 de decese.

În total, 37.059 de persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, în timp ce 484.869 de cazuri de boală au fost înregistrate până în prezent.

După scăderea în timpul verii, infecțiile s-au accelerat rapid în ultimele câteva săptămâni și au crescut de șapte ori de la începutul lunii.

Acestea sunt acum mult mai răspândite în întreaga țară decât în ​​timpul primului val al Italiei, dar regiunea cea mai afectată este din nou Lombardia, în jurul capitalei financiare Milano.

Vineri, Lombardia a reprezentat 4.916 din noile cazuri ale țării. Zona din sud, centrată pe Napoli, a fost a doua cel mai grav afectată cu 2.280 de infecții