Giuseppe Conte / Sursă foto: Facebook

Parchetul din Bergamo, nordul Italiei, îl va audia pe prim-ministrul Giuseppe Conte în cadrul unei anchete privind gestionarea epidemiei de Covid-19, care s-a sondat cu 34.000 de decese în peninsulă, anunță agențiile de presă italiene.

Magistrații, care ar putea să se deplaseze la Roma pentru audierea premierului, doresc de asemenea să asculte declarațiile ministrului Sănătății, Roberto Speranza, și ale ministrului de Interne, Luciana Lamorgese.

Într-o scurtă declarație de presă făcută miercuri seara, Giuseppe Conte a făcut cunoscut faptul că audierea ar putea avea loc vineri.

„Lucrurile pe care trebuie să le spun procurorului, le voi spune procurorului, nu vreau să anticipez. Voi da seama conștiincios de toate faptele pe care le știu. Nu sunt deloc îngrijorat”, a declarat premierul. „Toate anchetele sunt bine-venite. Cetățenii au dreptul de a ști, iar noi avem dreptul de a răspunde.”

Parchetul din Bergamo, oraș martir al regiunii Lombardia și epicentru al epidemiei de coronavirus care a lovit Italia de la începutul lunii februarie până în mai, a început mai multe anchete legate de tragedie.