Iohannis fara masca de protectie
Iohannis fara masca de protectie (UE, Consiliul European)

Administrația Prezidențială reacționează, după ce Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecție la reuniunea Consiliului European. Instituția a informat, printr-un comunicat de presă, „că purtarea măștii  în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie” și că au fost doar „excepții punctuale” în care șeful statului și alți lideri europeni nu au purtat-o”.

Administrația Prezidențială:

În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată.”

Președintele Klaus Iohannis când Ciolacu refuza purtarea măștii, CCR declara carantina și izolarea instituțională ca fiind ilegală, iar PSD-ul refuza votarea Legii carantinei ducând la explozia cazurilor de infectare: „În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost”

Guvernanții și cearta lor cu măsurile restrictive

sursa: YouTube

Chef la Guvern în birou premierului Orban

O poza care circulă intens în mediul online a declanșat un imens scandal și a dus la neincrederea populației în măsura purtării măștii d eprotecție. Concret, în ceea ce pare o întrunire a guvernului PNL, nu se poarta mască de protecție medicală, nu se respectă distanțarea socială, iar pe masă se zăresc multe sticle de alcool.

Inițial, premierul Ludovic Orban a spus pentru Mediafax că nu ştie despre ce e vorba. Ulterior, el a revenit cu precizări, susținând că a fost ziua lui.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc „, a declarat premierul Ludovic Orban.

În imagini, alături de premierul PNL, apar grei și guvernului precum ministrii Bogdan Aurescu, Lucian Bode sau vicepreședintele Raluca Turcan.

Rareș Bogdan, chef cu peste 100 de persoane

Localul Da Vinci din Cluj-Napoca a fost luni după-amiază deschis special pentru invitații politicianului Rareș Bogdan, deși sunt interzise petrecerile mari în interior și autoritățile îi mustră încontinuu pe cetățeni că sporesc cazurile de COVID-19, din cauză că nu se mai respectă regulile. Imaginile Libertății, luate cu drona, și fotografiile de pe unul dintre dealurile cartierului Bună Ziua arată cum pe terasă și în curte erau câțiva oameni, restul de peste 100 stând în interiorul restaurantului, deși maximul de invitați legal este de 20!, dezvăluie Libertatea.

Peste 30 de mașini parcate în fața restaurantului Da Vinci și doar câțiva oameni în curte, acestea sunt imaginile pe care Libertatea le-a realizat la Cluj duminică după-amiază, la petrecerea prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan.