Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (sursa: Flickr)

Klaus Iohannis a susținut declarații de presă miercuri seară, după ce a vizitat, de la ora, Institutul Cantacuzino, unde se face cele mai multe teste COVID-19 zilnice. Iohannis susține că este o zi tristă, iar situația este îngrijorătoare. 

Președintele României a început prin a spune că azi s-a înregistrat un număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus, fiind o zi tristă.

El susține că, până acum câteva săptămâni, lucrurile au stat bine pentru România. Dar, acum, în a doua perioadă a stării de alertă, lucrurile nu mai stau așa de bine.

„Ar fi păcat să dăm cu piciorul la la lucrurile bune făcute până acum”, a plusat Iohannis.

În altă ordine de idei, Președintele solicită Parlamentului să dea verdict în regim de urgență pentru legea cu privire la carantină și izolare.

„Nu lăsați garda jos dragi români”, îndeamnă Președintele pentru că  „nu scăpăm de virus la mare sau la munte”, în vacanță.

Iohannis a mai declarat că, având în vedere evoluția actuală a bolii, este greu de crezut că va mai fi o nouă măsură de relaxare. El spune că putem reveni la măsuri mai restrictive, deși nu dorește acest lucru.