Agricultura, muncitori sezonieri (Wikimedia)

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că 38 de cetățeni români din localitatea Magdeburg, Germania, au fost confirmați cu noul coronavirus. Unul dintre aceștia a murit, iar altul este internat în spital.

Într-un comunicat remis Mediafax, MAE anunță că s-au autosesizat în urma informațiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg.

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români: 36 prezintă simptome ușoare, un român este internat și primește tratament specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicațiilor.

85 de români angajați la o fermă din Germania (Bavaria) sunt infectați cu coronavirus, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că toți sunt asimptomatici, fiind plasați în carantină. Alți 19 români de la aceeași fermă, testați pozitiv la sfârșitul lunii mai, au încheiat perioada de carantină, s-au vindecat și au revenit în țară, potrivit HotNews.

 

MAE anunță că, potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la angajator, au fost testați toți angajații unei ferme din Bavaria, iar dintre aceștia 85 de români au fost confirmați cu coronavirus în perioada 28 mai-11 iunie.

 

Toți cei 85 de angajați sunt asimptomatici, fiind plasați în carantină. Toate costurile referitoare la cazare și hrană pe durata carantinei sunt suportate de către angajator, care acordă și o sumă zilnică de 50 de euro fiecărei persoane, precizează MAE.